Kom en 

meld jezelf aan

Plaatsingsprocedure

Heb jij een opleiding gevonden die bij je past? Hier vind je alle info die je nodig hebt om je aan te melden. Wij zorgen er samen met jou voor dat je de opleiding kan volgen die je wilt.

  1. Je meldt je digitaal aan voor een opleiding via deze website.

  2. Jouw aanmelding en gegevens toetsen we. Bureau Aanmelden kijkt naar wettelijke vooropleidingseisen en eventuele aanvullende plaatsingscriteria.

  3. Direct plaatsen: jouw vooropleiding sluit goed aan en je hebt geen loopbaan- of ondersteuningsvragen. We plaatsen je in je opleiding naar keuze. Je krijgt per post een plaatsingsbrief en onderwijsovereenkomst om te ondertekenen

  4. Voorlopig plaatsen: je voldoet nog niet helemaal aan de wettelijke vooropleidingseisen. Tijdens een oriëntatiegesprek gaan we dieper in op jouw motivatie, kennis en slagingskansen.

Doorstromen mbo

Ben jij nog niet klaar met leren? Met je diploma op zak kun je doorstuderen. Met een diploma op niveau 2 kun je doorstromen naar niveau 3 en vanuit daar naar niveau 4. Heb je een niveau 4-diploma? Dan kun je gaan studeren op het hbo. Bij doorstroom binnen Gilde Opleidingen hoef je je niet altijd opnieuw aan te melden. Vraag dit even na bij de studentenadministratie.

Vavo

Heb je je aangemeld voor Vavo? Dan nodigen we je uit voor een gesprek. We bespreken je motivatie, vooropleiding, financiële achtergrond en persoonlijke omstandigheden. Na dit gesprek besluit Vavo of je geplaatst kan worden. Vavo wisselt informatie uit met jouw (vorige) school en het RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt). Het kan gebeuren dat je op een wachtlijst komt. Als je niet wordt toegelaten, krijg je een afwijzing die onderbouwd is met een reden.

Niet zeker van je keuze?

Twijfel jij welke opleiding je moet kiezen? Dat begrijpen wij. Het is ook geen makkelijke keuze. Geef dan tijdens je aanmelding aan dat je graag een gesprek wilt. Samen met iemand van Gilde Opleidingen bespreek je dan jouw mogelijkheden. Zo kan jij je meteen aanmelden voor de juiste opleiding.

Keuze wijzigen

Je kan je opleidingskeuze wijzigen door je opnieuw digitaal aan te melden. Bureau Aanmelden voert je wijziging door of nodigt je uit voor een oriëntatie- of kennismakingsgesprek.

Aanmelden vóór 1 april

Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Meld je dan aan vóór 1 april. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je van harte welkom bij ons.

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen

Bij een paar opleidingen hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen of de samenwerking met het ministerie van Defensie.

  • Aanmeldingen worden op volgorde van inschrijving behandeld. Voldoe je aan alle toelatingscriteria en ben je op tijd? Dan word je toegelaten. Het is dus belangrijk je snel en zo volledig mogelijk aan te melden.
  • Voldoe je aan de criteria maar ben je te laat? Dan word je op een wachtlijst gezet. We kijken eerst of je de opleiding op een andere locatie kan volgen. Kan dat niet, dan kun je - als er een plekje vrijkomt - alsnog de opleiding op jouw voorkeurslocatie volgen.
  • Wanneer je op de wachtlijst staat, kun je een loopbaangesprek krijgen. Want misschien is er een andere opleiding die jij ook wel ziet zitten.