Konaar het

gezelligWeert

Welkom in de poort van Limburg!

De op één na grootste kermis van Nederland, festival Bospop en 3 teams in de nationale eredivisie. Je hoort het al: er gebeurt een hoop in Weert. Een goede reden om te kiezen voor Gilde Opleidingen in deze diverse stad. En met flink wat verschillende mbo-opleidingen is er altijd wel een die bij je past.

Wist je dat de vlaai in Weert is bedacht?

Kom langs!

Gilde Entree Onderwijs

Gilde Food & Hospitality College

Gilde Logistiek College

Gilde Retail & Business Academy

Gilde School voor Pedagogiek

Gilde Sociale Studies

Gilde Travel & Leisure College

Gilde Zorgcollege

Drakesteyn

Drakesteyn 5 | 6006 AG | Weert

Weert - Drakesteyn

Weerter vlaaitjes

De Limburgse vlaai, wie kent hem niet? Maar wist jij dat deze Limburgse lekkernij is bedacht in Weert? Door Antje van de Stasie die rond 1900 de Weerter vlaaitjes verkocht op het station. Haar baksels verspreidden zich al snel door het hele land. En vandaag de dag zijn ze nog steeds niet weg te denken bij een Nederlandse verjaardagspartij. Dat is pas ondernemerschap!

Sporten op topniveau

In Weert zijn ze niet alleen goed in vlaaien bakken. Ook aan sportiviteit ontbreekt het niet. Zo spelen er 3 Weertse teams op eredivisieniveau. Basketbal, volleybal en zaalvoetbal. Altijd wel een team om aan te moedigen dus. Trek je liever zelf de sportschoenen aan? Het Weertse sportleven heeft voor ieder wat wils: van fitness tot dansen en van zwemmen en karate.

Gilde Leerlab

Met Gilde Leerlab creëren Gilde Opleidingen verbindingen tussen studenten authentieke en leersituaties, tussen studenten van verschillende opleidingen en tussen studenten en lokale ondernemers. Dit met tot doel het Leerlab te verankeren in de Weerter binnenstad als verbinder: een ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van de stad Weert en als vertrouwde partner voor lokale ondernemers.

Grootste kermis van Limburg

Als je in Weert studeert, moet je een keer op de kermis zijn geweest, of je nu wilt of niet. Met zijn 150 attracties is het niet alleen de grootste kermis van Limburg, maar na Tilburg zelfs de grootste van Nederland. Traditioneel wordt de kermis de laatste week van september gehouden. Elke avond treden artiesten en dj’s op. Geniet van de achtbanen, botsauto’s en booster, of hang rond op de gezellige terrassen in de stad. En dat ieder jaar weer, 5 dagen achter elkaar.

Hossen en gezelligheid

Natuurlijk is het ook zonder kermis gezellig in de stad. Vooral op de Oelemarkt vind je de gezellige kroegen en cafés. Deze organiseren regelmatig leuke activiteiten voor jong en oud. Helemaal los gaat het tijdens carnaval. Rogstaekerstadt, zoals Weert met carnaval heet, staat dan 5 dagen lang onder toezicht van de verschillende carnavalsverenigingen. Al hossend kom jij langs de verschillende kroegen, optochten en mensen in de mooiste kostuums. Klaar met dansen en gezelligheid? Pak lekker een filmpje in een van de bioscopen van de stad.

Bereikbaarheid

Onze locatie op Drakesteyn is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit zowel Eindhoven als Maastricht ben je met een rechtstreekse verbinding zo in Weert. Vanuit daar is het nog maar 12 minuten lopen naar het schoolgebouw. Heb je geen zin om te reizen? Dan kom je toch gewoon in de stad wonen! Je hebt niet alleen de keuze uit de betaalbare kamers in de stad, maar er zijn ook volop anti-kraakmogelijkheden. Je woont dan voor weinig geld in grote ruimtes, zoals een oude schoolklas of een verlaten schoolpand.

Locatie

Venlo

Venlo is dé studentenstad van Noord-Limburg. Wist je dat er elke dag 4.500 studenten rondlopen? Daar is het Venlose vermaak dan ook helemaal op ingesteld!
Locatie

Weert

In Weert vind je de een na grootste kermis van Nederland, grote en kleine festivals en maar liefst 3 teams die meedoen in de nationale eredivisie. Volop afwisseling, dus!

Klik op een locatie in de kaart!