Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Health & Lifestyle Coach

Sport, coach en organiseer

Health & Lifestyle Coach

Tijdens de opleiding verzorg jij sport- en bewegingsactiviteiten gericht op gezondheid en vrijetijdsbesteding. Je leert mensen te begeleiden om hun leefstijl aan te passen en vol te houden. Je doet dit door instructie te geven in sport en bewegen, het opstellen van voedingsadviezen en voorwaarden te creëren voor ontspanning.

Je kunt straks werken met een diversiteit aan doelgroepen, van gezonde sporters tot deelnemers met een medische indicatie, van jong tot oud.

Opleiding

Les- en leidinggeven aan groepen en individuen staan centraal in de opleiding. Je leert reguliere sporters en groepen trainen en coachen en je leert specifieke sporters en groepen vanuit een medische invalshoek trainen en begeleiden. Bijvoorbeeld sporters met een blessure waarbij je in opdracht van een fysiotherapeut in een fitnessruimte trainingen verzorgt of kinderen met overgewicht of ouderen met een specifieke aandoening. Dit wordt ondersteund door praktijkvakken zoals fitness, bewegen op muziek, zwemmen en EHBO en theorievakken zoals anatomie, fysiologie, voedingsleer en communicatieve en sociale vaardigheden. Je leert ook evenementen te organiseren en je weet straks hoe je gezondheidsprogramma’s opzet. Ook volg je Nederlands, Engels, rekenen en het vak loopbaan en burgerschap.

Zoals bij alle opleidingen volg je ook nog een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma mbo niveau 2
 • diploma mbo niveau 3

Aanvullende toelatingscriteria

 • Voor aanvang van de opleiding nemen we een fitheidstest bij je af.

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Lesgeld BOL

 • €1.202,--

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten

Ongeveer € 1.100,- in het eerste leerjaar voor leermiddelen en kleding. Ongeveer € 750,- voor kamp en excursies (vrijwillig). Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Fit en gezond
Fit en gezond
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Luistervaardig
Luistervaardig
Organisatietalent
Organisatietalent
Teamspeler
Teamspeler
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Je gaat werken bij sportverenigingen, commerciële (fitness)centra, boutique clubs, bedrijfsfitness, gezondheidsinstellingen, fysiotherapiepraktijken of gemeentelijke projecten. Ook kun je aan de slag als ZZP-er als personal trainer of lifestylecoach. Jij coacht klanten, je zet programma’s op om doelstellingen te behalen. Jij gaat voor resultaat en zorgt voor tevreden klanten. Jij bent de spin in het web bij het organiseren van (sport)evenementen, gezondheidsprogramma’s en workshops.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.700,- en € 1.900,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden (avond-, weekend- en splitdiensten)
school
hbo Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Fysiotherapie, Ergotherapie, Voeding & Diëtetiek, Sportkunde

Veelgestelde vragen

 • Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Meld je dan aan vóór 1 april. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je van harte welkom bij ons.

  Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.

  Wil je hier meer over weten? Dan staat het Bureau Aanmelden voor je klaar. Je kunt hen mailen via aanmelden@rocgilde.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.

 • Binnen een mbo-opleiding kies je verplicht een keuzedeel. Je kiest een vak om jouw studie verder uit te diepen. Dat kan een vak zijn dat past bij jouw opleiding, maar dat hoeft niet. Je kan de keuzedelen ook gebruiken om je te oriënteren op een andere branche. Daarnaast leer je tijdens de keuzedelen studenten van andere opleidingen kennen. Dat is wel zo gezellig!

 • Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

  Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

 • Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.

 • Bij een bol-opleiding wissel je 5 dagen school af met een stageperiode. De (onbetaalde) stage is ongeveer 40% van je opleiding. Bij een bbl-opleiding werk je 4 dagen in de week betaald. 1 dag in de week ga je naar school. Je zoekt zelf een erkend leerbedrijf. Samen ga je een contract aan voor de duur van je opleiding.

 • De duur van een opleiding is afhankelijk van het niveau, niet van de leerweg. Bol en bbl duren dan ook even lang.