Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Zelfstandig Medewerker Entertainment & Events

Jij maakt er een feestje van!

Zelfstandig Medewerker Entertainment & Events

Na jouw studie tot Zelfstandig Medewerker Entertainment & Events kun je alle kanten uit. Letterlijk, want met deze opleiding kun je overal ter wereld werken: of dat nu een camping in Spanje is, een resort in Indonesië of een hotel in Zwolle. Je bedenkt leuke activiteiten, helpt gasten en bewaart het overzicht. Het enthousiasme heb je al, de rest krijg je van Gilde Travel & Leisure College.

Opleiding

Binnen de wereld van leisure & hospitality heb je veel met toeristen te maken. Dat wil zeggen dat vreemde talen een belangrijk onderdeel zijn van je opleiding. Denk aan Engels, Duits en Spaans. Jij leert alles wat je nodig hebt om gasten een ervaring te bieden om nooit meer te vergeten. Vriendelijkheid, gastvrijheid en creativiteit staan daarbij voorop.

Naast de praktijkgerichte vakken en standaardvakken zoals Nederlands en rekenen moet je zelf nog een keuzedeel kiezen. Er is volop keus. Keuzedelen zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

De opleiding in Weert bieden we aan in samenwerking met Cosmo Academy.

Let op!
Deze opleiding start alleen bij voldoende deelname.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of een vmbo-diploma
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Laaghuissingel 4
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Lesgeld BOL

 • €1.216,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €462,- in leerjaar 1 voor leermiddelen, kleding en excursies. Exclusief aanschaf laptop.

Praktijk
in beeld

 • 45% Entertainen
 • 27% Horeca, winkel, schoonmaak
 • 15% Organiseren
 • 13% Receptiewerkzaamheden

De praktijk

Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality kan jij op verschillende locaties aan de slag. In een hotel, op een camping of op een resort versterk jij het animatieteam. Je denkt na over nieuwe evenementen, helpt bij de receptie of werkt in de kinderhoek. En dat allemaal met een glimlach op je gezicht. Jij bent vaak het aanspreekpunt voor gasten die bijvoorbeeld willen weten wat leuke uitjes zijn of waar ze ’s ochtends verse broodjes kunnen halen.

Het werk is afwisselend, net als de werktijden. Dat wil zeggen dat je ook wel eens werkt als anderen vrij zijn. Dat is voor jou geen probleem, jij bent namelijk gek op je baan. En als de gasten tevreden zijn, ben jij dat ook! Je werkt met alle doelgroepen. Van kinderen tot ouderen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de €1.500,- en €1.600,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen

 • Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Meld je dan aan vóór 1 april. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je van harte welkom bij ons.

  Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.

  Wil je hier meer over weten? Dan staat het Bureau Aanmelden voor je klaar. Je kunt hen mailen via aanmelden@rocgilde.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.

 • Het ligt eraan wat je vooropleiding is, maar wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk misschien ook naar niveau 4. 

 • Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

  Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

 • Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Ben je eerstejaars bol-student (voltijd op niveau 3 en 4)? Neem dan je eigen laptop mee naar school. Meestal voldoet een standaard laptop.

  Kijk hier of jouw laptop nog voldoet of waaraan je nieuwe moet voldoen.

 • Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.

 • Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een BOL-opleiding gaan volgen,maar de financiële situatie van jouw ouders/verzorgers is zodanig dat jij daardoor niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. De Commissie Studentenfonds kan dan uitkomst bieden.

  De Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen werkt samen met de Stichting Leergeld en bekijkt of we iets kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Gilde Opleidingen stelt de benodigde boeken en andere leermiddelen ter beschikking. Samen met jou stemmen we af hoe de studieboeken of materialen/kleding aangeschaft zullen worden. Zo kunnen we samen het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
  • Gilde Opleidingen draagt bij aan de aanschaf van een laptop, tot een maximum bedrag en indien deze verplicht is voor de opleiding.
 • Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:

  • Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty adviseren we anders. Daarover lees je meer in de faq's hieronder.
  • Beroepskleding koop je zelf.
  • Voor opleidingen op niveau 3 en 4 en sommige technische niveau 2-opleidingen heb je een laptop nodig. Klik hier voor een overzicht van de eisen.
  • Vrijwillige vakschoolbijdragen zijn bedoeld voor excursies en andere extra activiteiten. Deze zijn vrijwillig. Als je niet wilt deelnemen aan de activiteiten krijg je een alternatief lesprogramma aangeboden. Je opleiding geeft je een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende kosten.
  • Heb je onvoldoende financiële middelen, dan kan het Studentenfonds misschien helpen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
   • Gilde Opleidingen geeft je de benodigde leermiddelen
   • Gilde Opleidingen kan voor specifieke kosten een tegemoetkoming verstrekken
   • Gilde Opleidingen scheldt de opleidingsspecifieke kosten kwijt. 
  • Extra: Gilde Opleidingen heeft bovenop de regeling ‘schoolkosten’ een boekengarantie. Boeken die je koopt voor je opleiding, maar waarvan achteraf aantoonbaar is dat deze niet gebruikt zijn in je opleiding (en dus onterecht in de boekenlijst zijn opgenomen), neemt Gilde Opleidingen tegen kostprijs terug. Melding van niet gebruikte boeken kun je doen bij het Meldpunt Leermiddelen.